Лебеді!!!

Лебеді нашого краю!!!
Звіт про екскурсію до ставка
Частина І
Загальні відомості про лебедів.
Оперення лебедів за своїм забарвленням буває або чисто біле, сірого або
чорного кольору. Самок і самців на вигляд дуже важко відрізняти. Типові
виводкові птахи. Оперення щільне і водонепроникне. Добре розвинена
куприкова залоза. У лебедів поперечні вирости перетворились на зубці для
утримання здобичі.
Від гусаків лебедів відрізняє ще довша шия, що дозволяє в глибших
водах обшукувати дно у пошуках їжі, а також їх величина, адже вони є
найбільшими водними птахами. Розмах їх крил досягає двох метрів, а
маса може перевищувати п'ятнадцять кілограмів. Якщо розмір такий,
як і в гуски, лебедя можна відрізнити за наростом при основі дзьоба.
Лапи досить короткі, через що лебеді, пересуваючись по землі,
справляють враження незграбних. Зате у них дуже розвинена літальна
мускулатура, що дозволяє їм долати тисячі кілометрів на їх щорічних
перельотах на південь і назад.
Лебеді тримаються однією парою до кінця життя. Якщо самець чи самиця
помирає, інший лебідь не шукає пари вдруге. Потомство виводиться обома
батьками, що опікуються своїм молодняком протягом року після народження.
На відміну від лебедей-шипунів, у чорних лебедів гучний голос, яким вони
вітають один одного, супроводжуючи це підняттям і опусканням голови. Іноді
вони випливають на середину водойми, кладуть голову на воду і далеко чутно
сурмлять.
Дорослі особини досягають росту від 110 до 140 см і є небагато меншими за
лебідя-шипуна, а їх маса становить від 4 до 8 кг. Шия чорного лебедя
найдовша серед лебедів завдяки 31 шийним хребцям, завдячи чому він може
полювати під водою в глибших водоймах. У польоті шия складає більше
половини всієї довжини птаха. Оперення і лапи чорного кольору, білим є лише
окреме пір'я, заховане в глибині. На краях крил у чорних лебедів кучеряве
пір'я. Дзьоб яскравого червоного кольору, прикрашений білим кільцем біля
краю. Колір очей варіює між оранжевим і світло-коричневим.
Шлюбний період варіює залежно від регіону і типових для нього щорічних
циклів високого рівня води. Проте, привезені до Європи чорні лебеді іноді
зберігають свій старий австралійський ритм і виводять своїх пташенят узимку.
Як правило, чорні лебеді гніздяться в колоніях, будуючи крупне горбоподібне
гніздо на мілководді. З року в рік вони можуть повторно користуватися одним
і тим же гніздом, підправляючи його, наскільки це необхідно. Як і інші лебеді,
чорний лебідь моногамний птах і не міняє своїх партнерів. Обидва батьки
беруть участь в будівництві гнізда і годуванні потомства.
Самка відкладає від чотирьох до восьми зеленуватих яєць, які надалі по черзі
висиджують обидва батьки впродовж шести тижнів. Самці погано
справляються з цим завданням, оскільки часто забувають перевертати яйця
дзьобом або ж сідають мимо яєць. Самці і самки спільно годують і захищають
дитинчат, які через п'ять місяців після народження вчаться літати.
Статезрілість приходить у віці від двох з половиною до трьох років, після цього
самці стають досить агресивними, особливо в неволі.
Частина ІІ
Ми на екскурсії –Киселівський ставок.
Фотозвіт.
Ми на екскурсії –Киселівський
ставок. Фотозвіт.
 Лебеді нашого ставка.Ми нарахували їх більше 40!
Які вони гарні!! Їх треба обов'язково охороняти!!!
Частина ІІІ.Це цікаво!
 Лебеді символізують вічну і незмінну любов. Таку сильну любов
часто позначають фразеологізмом лебедина любов. Часто на
весільній символіці зображають пару лебедів, повернутих одне до
одного
Частина ІУ.Висновки.
 Ми поглибили наші знання про лебедів, їхні місця




перебування.Приємно здивовані тим, що лебеді оселились і
на наших ставках.
Ми побачили і сфотографували більше 40 лебедів.
Ми переконались, що лебедів треба людям охороняти,
сприяти їхньому розмноженню! Ні в якому разі не нашкодити
їм!
Ми вирішили взимку підкормлювати їх зерном, насінням,
зерновідходами.
Ми отримали масу позитивних емоцій, вражень від екскурсії,
потребу в спілкуванні з природою, в пізнанні рідного краю
Підготував звіт- Авраменко Артем